החומרים:
תאנים – כמות לפי מספר הסועדים
גבינת שמנת (מלוחה קלות)
שקדים מולבנים קצוצים, קלויים מעט
או
צנוברים קלויים
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את הסוכר עם 1/3 כוס מים, מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ קרמל. מורידים מהאש ומניחים בצד.
חותכים כל תאנה במרכזה ל-4 חלקים (לא חותכים עד למטה, ומקפידים שהתאנה תישאר עדיין בחתיכה אחת).
מניחים כל תאנה בצלוחית הגשה. שמים על התאנה כפית אחת של גבינת השמנת, שופכים מעל מעט מסירופ הקרמל.
מפזרים מעל מעט מהשקדים הקלויים ומגישים.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ – פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.